9 maart: Congres Kinderen met ALK

763

9 maart: Congres Kinderen met ALK

9e Landelijke congres

Donderdag 9 maart | 10.00 – 16.15 uur

Sommige kinderen kunnen last hebben van klachten die langdurig aanhouden, zoals hoofd- en buikpijn of vermoeidheid, zonder dat daar een duidelijke medische oorzaak voor gevonden kan worden. We spreken dan over Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK), voorheen SOLK. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven van een kind. Zo kan het leiden tot schooluitval of tot het moeten stoppen met het uitoefenen van een hobby of sport.

Om deze groep goed te kunnen helpen is het bijhouden van de ontwikkelingen en vakkennis van groot belang. Tijdens dit congres gaan we in op de multidisciplinaire benadering rondom het postcovidsyndroom bij kinderen en bespreken we hoe een gedigitaliseerde dagboekmethode bij kan dragen aan een gepersonaliseerd leefstijladvies. Verder staan we stil bij vermoeidheid, participatie in het dagelijks leven en welzijn bij chronisch zieke kinderen en bespreken we aan de hand van casuïstiek het dilemma over de achtergrond en de intenties waarmee ALK problematiek gepresenteerd wordt.

Doelgroep

Kinder- en jeugdartsen, verpleegkundig specialisten,  kinder- en jeugdverpleegkundigen en andere geïnteresseerden in het onderwerp ALK bij kinderen.

Meer informatie

Meer informatie en inschrijven kan via het Leids Congres Bureau.