Informatie verwijzers

Grip optimaliseren
Samen met zorgverleners uit het veld werken we aan meerdere wetenschappelijke onderzoeken gerelateerd aan Grip. De resultaten worden gebruikt om Grip verder te optimaliseren.

Welk onderzoek vindt er plaats?
Er vinden meerdere wetenschappelijke onderzoeken plaats met als doel Grip te optimaliseren. Gedurende de onderzoeksperiode zetten deelnemende zorgverleners Grip naar eigen inzicht in bij de zorg voor patiënten met milde tot matige SOLK. Deelname aan de onderzoeken geeft zorgverleners de mogelijkheid om kosteloos kennis te maken met Grip. Ook bieden we deelnemende zorgverleners de e-learning SOLK gratis aan.
Huisartsen en POH-GGZ kunnen zich nog aanmelden voor de RCT. Voor de overige onderzoeken hebben we voldoende deelnemers.

RCT
Door middel van een RCT willen we de effectiviteit van Grip verder onderzoeken. De behandelresultaten van Grip worden vergeleken met de behandelresultaten van care as usual. Door middel van loting wordt bepaald welke huisartspraktijken direct Grip gaan gebruiken en welke care as usual blijven geven. Na de onderzoeksperiode van 1 jaar krijgen ook deze huisartspraktijken de beschikking over Grip.

Meer informatie en/of meedoen aan de RCT? Ga naar Grip.health

Over Nolk

NOLK is een netwerk van instellingen en professionals op het gebied van onvoldoende verklaarde.