Informatie patiënten

Grip

Wat is Grip?
Grip  is een voorbeeld van de nieuwe manier van hulp via internet: eHealth. Met het Grip.Health kan worden bepaald van welke klachten en vervelende gevolgen u last heeft. Ook adviseert het systeem wat voor u de juiste zorg is.

Voor wie is Grip bedoeld?
Grip gaat over Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Veel mensen hebben last van klachten terwijl de dokter geen lichamelijke afwijkingen kan vinden. Dit kan bijvoorbeeld vermoeidheid of pijn zijn, maar ook bijvoorbeeld klachten van de maag of darmen. Deze klachten worden ook wel functionele klachten genoemd. Bij functionele klachten kunnen mensen moedeloos of ongerust worden. Het kan moeilijk zijn om nog te zien hoe het leven verder moet met deze klacht erbij. Deze website wil u helpen weer grip op uw klachten te krijgen zodat u weer verder kan met uw leven.

Wanneer naar Grip?
Wanneer heeft u iets aan Grip? Als de dokter heeft gezegd dat er geen lichamelijke verklaring voor uw klacht te vinden is. Als de klacht niet vanzelf over is gegaan en u er veel last van heeft. Als er goed gezocht is naar een bekende oorzaak van de klacht maar die niet is gevonden. Als u en de dokter het samen eens zijn: de klacht zal waarschijnlijk onbegrepen blijven. Als u zich afvraagt wat er dan nu voor behandeling mogelijk is. Als dit bij u ook zo is gegaan, dan is deze website voor u bedoeld. Op deze website wordt uitgelegd wat er dan nog wel mogelijk is om minder last te krijgen van uw klacht.

Wat heeft u nodig voor Grip?
U moet een computer en het internet kunnen gebruiken, en u heeft een e-mail adres nodig. Ook is het nodig dat u de Nederlandse taal voldoende kunt lezen en schrijven (typen).

Wat doet Grip?
Mensen met SOLK zijn heel verschillend. Er zijn heel veel verschillende soorten SOLK. Maar zelfs als u dezelfde klacht heeft kan het bij iedereen heel andere gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat u een behandeling krijgt die precies op uw klacht en uw situatie is afgestemd. De behandeling moet maatwerk zijn. Grip kijkt daarom goed naar uw persoonlijke gewoontes en klachten. Daarmee ontwikkelen we uw behandeling. Eerst wordt dus gemeten waar uw behandeling zich op zou kunnen richten; daarna krijgt u een voor u samengesteld advies.

U kunt nog meer informatie lezen op grip.health

Over Nolk

NOLK is een netwerk van instellingen en professionals op het gebied van onvoldoende verklaarde.