Informatie voor huisartsen

Grip

Wat is Grip?
Een toolbox die huisartsen (en ook zorgverleners, zoals psychosomatisch fysiotherapeuten, oefentherapeuten en psychologen) helpt bij het in kaart brengen van aanhoudende lichamelijke klachten bij patiënten en het vinden van passende zorg.

Voor wie is Grip bedoeld?
Grip is een oplossing voor mensen die lichamelijke klachten ervaren en richt zich op het bevorderen van natuurlijk herstel. Met Grip wordt je, als huisarts, ondersteund met een gereedschap waarmee je deze patiënten houvast kunt bieden. Het is een tool waarmee de patiënt concreet en actief aan de slag kan, zich gehoord voelt en die als doel heeft dat de patiënt uiteindelijk minder hinder van de klachten ondervindt.

Hoe werkt Grip?
Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) komen veel voor. Het bijbehorende gevoel van onmacht is voor zowel patiënt als arts niet prettig. Iemand die klachten ervaart wil je graag helpen, maar dat is vaak lastig als het om ALK gaat. Grip zorgt ervoor dat je deze patiënten, die met regelmaat terug blijven komen naar je praktijk, tóch een behandeling kunt bieden.

Grip bevat een set zelfhulpoefeningen die specifiek op de ALK-patiënt worden toegesneden. Dit is mogelijk doordat patiënten online vragenlijsten invullen. Op basis van automatische algoritmes is Grip in staat om deze persoonlijke set oefeningen steeds op maat bij te werken. Het behandelplan wordt op deze manier automatisch gegenereerd. Natuurlijk houd je als huisarts de regie. Het behandelplan kan altijd door jou aangepast worden.

Grip ondersteunt niet alleen de behandeling van patiënten met ALK. Je wordt als huisarts vooral ook geholpen bij het beter in kaart brengen van de patiënt. Je kunt hiervoor tevens specifieke onderdelen van de toolbox gebruiken. Zoals het Grip profiel, ofwel SCEGS profiel.

Direct aan de slag
Wil jij gebruik maken van Grip binnen de praktijk? Meld je dan aan door dit formulier in te vullen. Er wordt vervolgens contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

De volledige informatie is te lezen op grip.health

Over NALK