Grip voor de patiënt

Grip

Wat is Grip?
Grip  is een voorbeeld van de nieuwe manier van hulp via internet: e-Health.  Grip is een toolbox voor huisartsen die helpt bij het op de juiste manier in kaart brengen van jouw klachten en welke gevolgen deze klachten voor je hebben. Grip adviseert vervolgens welke zorg het beste is voor jou. Natuurlijk onder toeziend oog van je huisarts.

Ben je patiënt en denk je dat Grip van toegevoegde waarde kan zijn?
Neem dan contact op met jouw huisarts en vraag naar de mogelijkheden of verwijs naar deze website.

Voor wie is Grip bedoeld?
Wanneer je aanhoudende klachten ervaart zoals vermoeidheid, pijn, maag of darmklachten, duizeligheid, oorsuizen, concentratie- en geheugenproblemen of slaapstoornissen, dan kan dit een moedeloos gevoel geven. Misschien voel je je onbegrepen of heb je het idee dat anderen vinden dat je je aanstelt. Niets vervelender dan dat, want de klachten gaan niet altijd vanzelf over en je hebt er (veel) last van. Gelukkig is er wel degelijk behandeling mogelijk. Klachten kunnen zeer divers zijn en ook de gevolgen zijn voor ieder mens anders. Daarom is het belangrijk dat je een behandeling krijgt die precies op jouw klacht en situatie is afgestemd.

Hoe werkt Grip?
Nadat jouw klachten op de juiste manier in kaart zijn gebracht en welke gevolgen deze hebben, adviseert Grip welke zorg voor jou het beste is.  Natuurlijk onder toeziend oog van je huisarts. Je gaat met behulp van Grip zelf aan de slag met oefeningen die kunnen helpen bij het verminderen of laten verdwijnen van jouw klachten. Op basis van vragenlijsten en de antwoorden die jij geeft, leert het systeem je kennen. Je krijgt vervolgens nieuwe oefeningen aangeboden die bij jouw persoonlijke situatie passen.

Wat doet Grip?
Er zijn heel veel verschillende soorten aanhoudende lichamelijke klachten, maar zelfs als je dezelfde klacht hebt als een ander, kan het bij iedereen heel andere gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat je een behandeling krijgt die precies op jouw klacht en situatie is afgestemd. De behandeling moet maatwerk zijn. Grip kijkt daarom goed naar jouw persoonlijke gewoontes en klachten, waarmee jouw behandeling wordt ontwikkeld. Eerst wordt dus gemeten waar jouw behandeling zich op zou kunnen richten; daarna krijg je een voor jou samengesteld advies.

Wat heb je nodig voor Grip?
Het enige wat je nodig hebt is een computer of tablet, een e-mailadres en verbinding met het internet. Ook is het belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende kunt lezen en schrijven (typen).

Starten met Grip
Denk je dat Grip iets voor jou is en zou je graag willen starten? Neem dan contact op met jouw huisarts. Grip kan door jouw huisarts geactiveerd worden.
Tevens houdt je huisarts altijd toezicht op het traject dat je doorloopt met Grip.
Laat jouw huisarts kennismaken met Grip.

De volledige informatie is te lezen op grip.health