Clinical practice Somatisch Symptoomstoornis en verwante stoornissen

Clinical practice Somatisch Symptoomstoornis en verwante stoornissen

Clinical practice

Met trots presenteert de LVMP de gloednieuwe clinical practice voor medisch-psychologische zorg van de somatisch symptoomstoornis en aanverwante stoornissen in het ziekenhuis.

Werkgroep

De werkgroep Somatisch Symptoomstoornissen, bestaande uit Lyonne Zonneveld, Baukje Wertheim en Marian Rikkert hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van dit zeer gedegen, maar toch handzame en klinisch toepasselijke document dat relevant is voor iedere psycholoog die werkzaam is in het ziekenhuis.

Samenwerking patiëntenverenigingen

Het mooie aan de clinical practice is dat deze tot stand is gekomen in nauw samenspraak met meerdere patiëntenverenigingen (waaronder o.a. een panellid van het PatiëntenPanel ‘Aanhoudende lichamelijke klachten’), waardoor de benader- en behandelvisie goed afgestemd is op de behoeften en belevingen van de patiëntenpopulatie.

Clinical practice Somatisch Symptoomstoornis en verwante stoornissen
Bron: LVMP


Input patiënten aangeboden

  • Wil jij ook als professional samenwerken met patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten?
  • Wil je ook in een vroeg stadium samenwerken met patiënten om de kwaliteit en relevantie van jouw project of onderzoek te verhogen?
  • Leg jouw vraag of verzoek dan voor aan het ‘patiëntenpanel aanhoudende lichamelijke klachten’ met diverse ervaringsdeskundigen.

Over NALK